Haven Zuid

De VVD Alblasserdam werd afgelopen week verrast met een persbericht over Haven Zuid. In dit  persbericht maakt het college wereldkundig de gemeenteraad negatief te adviseren over het voorstel van Van Erk voor de inrichting van Haven Zuid. Een besluit en een persbericht waarover wel wat valt te zeggen.

Door op dit moment het persbericht te doen uitgaan neemt het college naar buiten toe een voorschot op het gesprek met de raad. Niet netjes naar de raad en niet netjes naar Van Erk. Het  persbericht roept verder vragen op over de motivatie om de verdere samenwerking met Van Erk over Haven Zuid te beĆ«indigen. Waarom past het plan niet in wat het college wil? Was het college dan wel zo duidelijk in wat zij wil ? En waar wijkt de voorgestelde invulling dan af van wat het college met Haven Zuid wil? Vragen die niet zomaar opkomen.

Haven Zuid zou een belangrijke rol moeten vervullen in het uitnutten van het economisch potentieel van al die toeristen . Iets wat wij als VVD natuurlijk toejuichen.Terwijl de ontwikkelingen rondom het  Werelderfgoed Kinderdijk doorgaan en de aantallen bezoekers al jaren toenemen staat ons dorp al veel te lang aan de zijlijn. Wel de (verkeers-)lasten maar niet de lusten. Met het negatief adviseren op het voorstel van Van Erk komt de al jaren lopende planvorming rondom Haven Zuid voorlopig weer tot stilstand. Een gemiste kans. De VVD vraagt zich af of dit college eigenlijk wel echt de ambitie heeft om Haven Zuid te ontwikkelen.  

Het voorstel van het college zal in de commissie- en raadsronde van maart besproken worden.